U als klant bent altijd verzekerd van zorgeloos warmte

Makkelijk aan te sluiten

Een aansluiting op ons warmtenet is vooral makkelijk. Het kan voor alle soorten panden: bestaande bouw, nieuwbouw, monumentale panden, appartementencomplexen, bedrijven en fabrieken. Als het wijknet in de buurt ligt, is het in principe een kwestie van een leiding naar het pand trekken en vervolgens de cv-ketel vervangen met een zogenaamde warmteafleverset. Deze is doorgaans ook een stuk kleiner. De binneninstallatie met alle radiatoren, vloerverwarming en kranen hoeft bij vrijwel alle aansluitingen niet tot amper aangepast te worden. De aansluiting is een eenmalige investering. Zakelijke grootverbruikers hebben doorgaans een wat ruimere installatie of installatie op maat nodig, maar dat is meestal ter vervanging van soortgelijke installatie op aardgas.

“Wij zijn aangesloten op het warmtenet en het is net zo lekker warm als eerder. Maar nu is onze woning duurzaam en aardgasvrij. Het tapwater wordt nu zelfs nog sneller warm dan voorheen!”

Particuliere gebruiker
Woning Kolkakkerbuurt te Ede

Veilig, betrouwbaar en vooral: zorgeloos

Door het verwijderen van een cv-ketel op aardgas ben je ook verlost van de bijbehorende risico’s. Denk aan koolstofdioxide (CO2) of het giftige koolstofmonoxide (CO), of erger: een gaslek. De warmtewisselaar van de warmteafleverset zorgt voor de warmteoverdracht tussen het warmtenet en het gebouw. Het water in de leidingen van het gebouw warmt op tot een temperatuur van 60-70°C. Er komt geen vuur of aardgas aan te pas. Dat komt de veiligheid van het pand en de bewoners ten goede. Ook wordt er niet langer gekookt op aardgas, dus minder fijnstof in huis en niet meer het risico op het aan laten staan van gas of vuur.
En je hebt geen omkijken naar onze onderhoudsarme installatie. Voor het weinige onderhoud en eventuele vervanging kunt is makkelijk bereiken via ons 24/7 servicenummer en brengen wij u geen extra kosten in rekening.

Zorgeloos door leveringszekerheid

Wij staan voor leveringszekerheid. De techniek achter een warmtenet is erg robuust; het is een gesloten systeem en de warmteafleverset heeft geen ingewikkelde techniek. In het zeer zeldzame geval van een storing zijn wij verplicht dit snel en adequaat op te lossen. In bepaalde gevallen heeft u als klant bij storing zelfs recht op compensatie. Vanuit de Warmtewet zijn wij daarnaast wettelijk verplicht om alle klanten voldoende warmte te leveren, en warmtevoorzieningen als back-up te hebben. En we zijn ook verplicht om piekmomenten op te vangen, dus ons leidingennetwerk is erop ingericht dat als de hele woonwijk op een koude winterochtend de verwarming aanzet en lekker gaat douchen, iedereen nog genoeg warmte krijgt.

Transparant en inzichtelijk

We vinden het ook belangrijk dat klanten en andere stakeholders altijd inzicht hebben in onze tarieven. Daarom publiceren we deze elk jaar op deze website, onder het kopje ‘Consumenten’ inclusief onderbouwing. Ook hebben onze klanten inzicht in hun verwachte kosten via een VKO (VerbruiksKostenOverzicht), en we werken aan een app waar klanten hun verbruik realtime kunnen inzien. Bovendien luisteren we naar onze klanten. Tweewekelijks is er een spreekuur waarop zowel klanten als niet-klanten van harte welkom zijn.
In Ede is daarnaast een klankbordgroep opgericht onder de naam ‘Warmteraad’ die actief met ons meedenkt. Wilt u ook meedenken? We zijn altijdop zoek naar (aspirant-)leden. Mail uw motivatie naar: warmteraad@warmtebedrijfede.nl

Meetbare verduurzaming van het gebouw

Zakelijke klanten hebben een extra voordeel bij het aansluiten op het warmtenet. Vanaf 2023 moeten kantoorpanden energielabel C of hoger hebben. Dit is een belangrijke eis, want kantoorpanden die vanaf 2024 nog niet voldoen, kunnen een boete krijgen. Het vervangen van een aardgasaansluiting met een aansluiting op ons duurzame warmtenet zorgt voor een grote stap richting dit energielabel, zeker voor panden met een lagere score.

Bij nieuwbouwwoningen biedt een warmtenetaansluiting ook een voordeel: dit komt tot uiting in de BENG-scores. Aansluiten op ons slimme, groene warmtenet heeft namelijk een grote positieve invloed op BENG punt 2 en 3. De geleverde warmte is 100% fossielvrij én volledig hernieuwbaar. Daar heeft u weer voordeel van, want de mate van duurzaamheid van het warmtenet wordt doorgerekend in het energielabel volgens de Dutch Building Council. Kortom, uw pand wordt toekomstbestendig.