Duurzaam kantoor, moswand

Verduurzaam uw vastgoed

Een gebouweigenaar kan zijn/haar pand op verschillende manieren verduurzamen. Ledverlichting en isolerende deuren zijn meestal het ‘laaghangende fruit’, maar zullen niet tot een forse sprong in het energielabel leiden. Vloer-, dak- en gevelisolatie, dubbel glas of vervanging van koelingsinstallaties hebben meer impact, maar vergen ook forse investeringen.

Dan is er nog de gebouwverwarming. Zeker bij het vervangen van de ketel rijst de vraag of u moet investeren in een nieuwe aardgasketel of in een aardgasvrije oplossing. Hierbij kan het zeker lonen om een warmtenetaansluiting te overwegen.

Kantoorgebouw modern interieur

Een aardgasvrije warmteoplossing

Gebouweigenaren hebben doorgaans de keuze uit drie aardgasvrije oplossingen: warmtepompen i.c.m. zonnepanelen, een WKO-installatie i.c.m. zonnepanelen of een warmtenetaansluiting. De eerste twee oplossingen bieden warmte van een relatief lage temperatuur, wat prima werkt voor goed-geïsoleerde panden. Maar deze oplossingen gaan dus vaak gepaard met forse investeringen. Zeker een WKO-installatie neemt veel ruimte in beslag. Daarbij leveren zonnepanelen niet genoeg vermogen voor het winterseizoen, juist wanneer elektriciteit relatief duur is en de warmtevraag op een piek is.

Een warmtenetaansluiting is geschikt voor alle soorten vastgoed, van nieuwbouw, bestaande bouw tot monumenten. Bovendien is het financieel aantrekkelijk: u kunt uw pand bijvoorbeeld laten aansluiten waarbij de aansluitkosten verrekend worden in het maandtarief, in plaats van het hele bedrag in één keer. En uw huurders profiteren financieel mee. Vraag naar de mogelijkheden.

Modern duurzaam kantoor

Toekomstbestendig vastgoed

Polderwarmte is onderdeel van Energie van Elkaar, het platform voor zeer duurzame warmtenetten in Nederland. De warmte komt uit een mix van duurzame lokale warmtebronnen, die voortdurend verder worden verduurzaamd. Daar heeft u weer voordeel van, want de mate van duurzaamheid van het warmtenet mag direct doorgerekend worden in het energielabel. De warmte is duurzaam, dus vastgoed dat aangesloten wordt maakt direct een enorme sprong in het energielabel. En dat is voor u als gebouweigenaar gunstig, want naast dat u voldoet aan wet- en regelgeving, letten ook huurders steeds vaker op energielabels.

Benieuwd naar wat een warmtenetaansluiting voor u kan betekenen?