Duurzame warmte-oplossing
Met het slimme, groene warmtenet zoals Polderwarmte dat ontwikkelt is een projectontwikkelaar in één keer klaar. Het leidingennetwerk levert namelijk warmte die geschikt is voor elk type woning of bedrijfspand. Ook bespaart een aansluiting wel 85% CO2-uitstoot hetgeen een positieve invloed heeft op de BENG 2 en 3-scores.
Vergelijking met WKO en warmtepompen
Een projectontwikkelaar heeft doorgaans de keuze uit drie aardgasvrije oplossingen: Een warmtepomp met zonnepanelen, een WKO-installatie met zonnepanelen of een warmtenet-aansluiting. De eerste twee oplossingen bieden warmte van een relatief lage temperatuur, wat prima werkt voor goed-geïsoleerde panden. Maar deze oplossingen gaan vaak wel gepaard met aanzienlijke investeringen en zeker een WKO-installatie neemt veel ruimte in beslag. Daarbij leveren zonnepanelen niet genoeg vermogen voor het winterseizoen, juist wanneer elektriciteit relatief duur is en de warmtevraag op een piek is. Daarnaast zien we ook een ander verschijnsel: problemen met de balans tussen warmte en koude voor een WKO, waardoor de warmtetemperatuur in de winter steeds lager wordt.
De oplossing die het elektriciteitsnet niet belast, meer CO2 bespaart, betrouwbaar, betaalbaar, veilig is én de afnemer geheel ontzorgt, is een aansluiting op het slimme groene warmtenet.
Een warmtenet is toekomstbestendig
Een aansluiting op het warmtenet is geschikt voor alle soorten vastgoed. Door de zeer hoge duurzaamheidsscore van het slimme groene warmtenet is het, anders dan bij een WKO of warmtepomp, niet nodig om extra aanpassingen te moeten doen om aan de BENG-normering te voldoen. De warmte komt namelijk uit een mix van duurzame lokale warmtebronnen, die wij voortdurend verder verduurzamen. Voor de eindgebruikers is een aansluiting op een slim groen warmtenet financieel aantrekkelijk. De de overheid reguleert de warmtemarkt via de ACM door middel van maximumtarieven en winstmaximalisatie voor consumenten. De klant is er daardoor zeker van nooit teveel te betalen.