Polderwarmte biedt datacenters in de Haarlemmermeer nu gratis uitkoppelen van restwarmte, heeft u interesse?

Vandaag een mooi congres over duurzame datacenters, volgende maand opent het subsidieloket van het Rijk om subsidie (SDE++) aan te vragen voor de uitkoppeling van restwarmte van een datacenter op een warmtenet. Polderwarmte gaat die aanvraag doen, daar heeft u als datacenter geen omkijken naar. Ook de daadwerkelijke uitkoppeling van de restwarmte, verzorgt Polderwarmte. Toekenning van deze subsidie maakt snelle en rendabele uitkoppeling van restwarmte mogelijk voor uw datacenter en voor ons warmtebedrijf. Doet u ook mee?

Aanbod Polderwarmte

Niet verplicht leveren, maar wel beschikking over koeling. Die garantie biedt Polderwarmte datacenters. Omdat datacenters niet altijd restwarmte kunnen of willen leveren, laat Polderwarmte u daarin vrij: het is wel altijd mogelijk om te leveren, ook in de zomer, maar niet verplicht. Een slim groen warmtenet kan namelijk altijd warmte gebruiken. Polderwarmte investeert in de installatie en verzorgt subsidieaanvraag; van u verwachten we toestemming op uw locatie de uitkoppeling te realiseren. Daarna hebben we de tijd om samen een goede invulling aan de uitkoppeling van de restwarmte te geven. Pakt u die koploperspositie?

Rol overheid

De overheid moet haar rol pakken in de energietransitie, vindt ook Bart de Vries, business developer Vattenfall in zijn introductiefilmpje van de Green Data Center Conference. Nu de overheid de subsidie voor restwarmte beschikbaar stelt, is het ook tijd voor lokale overheden om hun rol te pakken. Laten we gezamenlijk de energietransitie versnellen en politieke vertraging voorkomen. Alleen samen bouwen we aan een duurzame toekomst.