De Liede

Waarom hier?

Omdat we graag buren met u worden. De Liede en Polanenpark liggen met hun groeiende bedrijvigheid dicht bij de snelweg, ringvaart en Schiphol en zetten in op ruimtelijke kwaliteit. Het gebied is een gunstige plek gebleken voor distributie doeleinden en datacenters, èn ook voor Polderwarmte om hier haar hybride installatie te plaatsen.

Aanvankelijk zocht Polderwarmte een locatie in Lijnden voor de start van een warmtenet voor Badhoevedorp. Het is echter De Nieuwe Liede geworden, dat goede koppelkansen biedt en daarmee het beginpunt is van veel plannen van Polderwarmte, onder andere voor het warmtenet naar Badhoevedorp en Amsterdam.

Industrieterrein De Liede en Polderwarmte

Warmtebronnen

De hybride installatie op De Nieuwe Liede combineert straks verschillende warmtebronnen. Afhankelijk van de (weers)situatie, wordt de warmte van de zon en de restwarmte van nabijgelegen datacenters met behulp van warmtepompen in het warmtenet gestopt. In de zomer is er veel zon en weinig vraag naar warmte. De installatie draait dan, om te voorzien in warm water, volledig op zonnewarmte; in de toekomst mogelijk aangevuld met aardwarmte. In de winter levert de inzet van lokale, gecertificeerde bio-grondstoffen extra warmte, naast de grote warmtepompen.

Warmtedistributie

De warmte van het warmtenet wordt middels goed geïsoleerde, ondergrondse leidingen naar klanten toe gebracht. Deze ondergrondse infrastructuur wordt zo efficiënt mogelijk gelegd en dus zo veel mogelijk in samenwerking met andere partijen die komende tijd in de ondergrond aan het werk moeten.

Warmtelevering

Op dit moment is er veel vraag naar warmte in omgeving Badhoevedorp en Amsterdam. Die warmtevraag op een duurzame manier oplossen, dat is de oorspronkelijke drijfveer van Polderwarmte. De route hiernaartoe kunnen we zo leggen dat panden in Lijnden, Boesingheliede en Zwanenburg/Halfweg ook aangesloten kunnen worden op het net. Daarnaast wil Polderwarmte met omwonenden kijken naar de mogelijkheden om aan te sluiten. Onze duurzame warmte naar Haarlem brengen leek aanvankelijk ook een goed idee, maar daar blijkt voldoende restwarmte aanwezig om bedrijventerreinen en woonwijken van warmte te voorzien.

Vooruitblik

De plannen voor De Liede zijn concreet en we zullen u hier zo goed mogelijk van op de hoogte houden. Polderwarmte acteert nú om de energietransitie te versnellen en bouwt vanuit De Liede de basis voor het slim groen warmtenet. Daarmee is Rottepolderplein niet enkel meer een verkeersknooppunt, maar groeit dit uit tot een centrale hub voor distributie van goederen, data èn duurzame warmte. Allemaal bedrijvigheid van deze tijd.Meer weten of aanmelden voor een aansluiting, laat het ons weten. We komen en blijven graag in contact.

Mail ons info@polderwarmte.nl of u kunt ons contactformulier invullen