De Liede

Waarom hier?

Omdat we graag buren met u worden. De Liede en Polanenpark liggen met hun groeiende bedrijvigheid dicht bij de snelweg, ringvaart en Schiphol en zetten in op ruimtelijke kwaliteit. Het gebied is een gunstige plek gebleken voor distributie doeleinden en datacenters, èn ook voor Polderwarmte om hier haar hybride installatie te plaatsen.

Aanvankelijk zocht Polderwarmte een locatie in Lijnden voor de start van een warmtenet voor Badhoevedorp. Het is echter De Nieuwe Liede geworden, dat goede koppelkansen biedt en daarmee het beginpunt is van veel plannen van Polderwarmte, onder andere voor het warmtenet naar Badhoevedorp toe.

Industrieterrein De Liede en Polderwarmte

Warmtebronnen

De hybride installatie op De Nieuwe Liede combineert straks verschillende warmtebronnen. Met de stroom van de zonnepanelen op de hybride installatie, wekken we met een warmtepomp warmte op. Als de zon minder schijnt, zoals in de wintermaanden, maken we gebruik van groene stroom. In de zomer is er veel zon en minder vraag naar warmte. De installatie draait dan, om te voorzien in warm water, volledig op duurzame stroom van eigen zonnepanelen; deze vullen we aan met de restwarmte van nabij gelegen datacenters en in de toekomst mogelijk ook met aardwarmte. In de winter levert de inzet van lokale, gecertificeerde bio-grondstoffen extra warmte, naast de grote warmtepompen. Met water in het warmtenet en met watertanks slaan we warmte op. Samen vormen ze een buffer om de pieken in de warmtevraag op te vangen. Zo staan we garant voor 24/7 duurzame warmte. De grootte van de installatie is schaalbaar en wordt afgestemd op de warmtevraag. Een hybride installatie heeft een zeer hoog rendement aan warmte en een bijzonder lage emissie waarde, lager dan aardgas.

Warmtedistributie

De warmte van het warmtenet wordt middels goed geïsoleerde, ondergrondse leidingen naar klanten toe gebracht. Deze ondergrondse infrastructuur wordt zo efficiënt mogelijk gelegd en dus zo veel mogelijk in samenwerking met andere partijen die komende tijd in de ondergrond aan het werk moeten.

Warmtelevering

Voorzien in de behoefte aan warmte op een duurzame manier, dat is de oorspronkelijke drijfveer van Polderwarmte. De route hiernaartoe kunnen we zo ontwikkelen dat van meerdere bronnen gebruik wordt gemaakt en dat panden in Badhoevedorp, Lijnden, Boesingheliede en misschien ook Zwanenburg/Halfweg aangesloten kunnen worden op het net. Daarnaast wil Polderwarmte met omwonenden kijken naar de mogelijkheden om aan te sluiten. Onze duurzame warmte naar Haarlem brengen, leek aanvankelijk ook een goed idee, maar daar blijkt voldoende restwarmte aanwezig om bedrijventerrein Waarderpolder en woonwijken van warmte te voorzien.

Vooruitblik

De plannen voor De Liede zijn concreet en we zullen u hier zo goed mogelijk van op de hoogte houden. Polderwarmte acteert nú om de energietransitie te versnellen en bouwt vanuit De Liede de basis voor het slim groen warmtenet. Daarmee is Rottepolderplein niet enkel meer een verkeersknooppunt, maar groeit dit uit tot een centrale hub voor distributie van goederen, data èn duurzame warmte. Allemaal bedrijvigheid van deze tijd.Meer weten of aanmelden voor een aansluiting, laat het ons weten. We komen en blijven graag in contact.

Mail ons info@polderwarmte.nl of u kunt ons contactformulier invullen