Alles over het warmtenet

Warmtenet

Een warmtenet is een goed geïsoleerd ondergronds buizenstelsel waar warm water doorheen loopt. Dit is een gescheiden watercircuit dat niet gemengd wordt met het drinkwater dat u gebruikt in uw huis. Het warme water komt uw huis binnen via een warmtewisselaar in de warmteset. Hiermee wordt de centrale verwarming verwarmd en ook het water om te douchen of voor de afwas. De CV-ketel en gasmeter worden vervangen door de warmteset die gewoon in de meterkast past. Om te kunnen koken kunt u overstappen op een elektrische- of inductiekookplaat. Ons warmtenet wordt gevoed met duurzame warmtebronnen, dus zonder fossiele brandstoffen. De warmte die wordt gebruikt wordt gerekend in GigaJoule (gJ). Elke maand ontvangt u een overzicht van uw verbruik. Aan het eind van het jaar vindt er, net als in de huidige situatie, een jaarafrekening plaats.

Lagere energiekosten

Een aansluiting op ons warmtenet betekent hetzelfde woon/werk comfort tegen lagere kosten. Warmte via een warmtenet is veelal goedkoper dan aardgas, zeker met de huidige aardgasprijzen. Wij rekenen graag voor u uit wat een warmtenet aansluiting betekent voor uw energierekening. Daarnaast leiden energiebesparende maatregelen (isolatie, zonnepanelen, etc.) tot lagere energiekosten. Altijd verstandig om hier naar te kijken.

Makkelijk inpasbaar

In vergelijking met andere vormen van verduurzaming is aansluiten op een warmtenet eenvoudig. Uw woning heeft meestal geen aanpassing nodig, alleen moet de bestaande warmte-installatie worden aangesloten op de warmteset. Deze aansluitkosten zijn inbegrepen in het aanbod van Polderwarmte. De bestaande radiatoren en eventuele vloerverwarming kunnen gewoon hun werk blijven doen.

Service inclusief

De warmte wordt bij de woning afgeleverd in een warmteset, die meestal in de meterkast is geplaatst. Deze warmteset blijft eigendom van het warmtebedrijf. Dat betekent dat service en onderhoud zijn inbegrepen. U komt nooit meer voor onverwachte extra kosten van onderhoud of vervanging te staan.

Verbetering energielabel

Het warmtenet van Polderwarmte maakt gebruik van duurzame warmtebronnen, dus geen fossiele
brandstof. Met een warmtenetaansluiting kunt u daardoor een verbetering in het energielabel van uw huis realiseren. Als u de woning op een later moment wilt verkopen, is dat een belangrijk voordeel.

Heeft u vragen? Wij staan u graag persoonlijk te woord!

Voor persoonlijk advies en al uw vragen kunt u contact met ons opnemen.

U kunt ons op werkdagen bereiken tussen 09:00 en 18:00 op 0235563125.

Stuur een mail naar campagne@polderwarmte.nl.

Of stuur ons een bericht via social media.